සැමන් මිරිසට
අවශ්ය ද්රව්ය,
සැමන් ටින් එකක්
කරපිංචා,
අමුමිරිස්,
සුදුලූනු,
තක්කාලි ,
ඉඟුරු,
ලූනු
තුනපහ,
කහ , ලුණු , රතු මිරිස් කරල් කීපයක් , ගම්මිරිස් , සූදුරු මාදුරු , එනසල් , කරාඹුනැටි.
කොහොමද හදන්නේ ?
ගම්මිරිස් , සූදුරු මාදුරු , රතු මිරිස් කරල් , එනසල් , කරාඹුනැටි ග්රයිඩර් කරගන්න.
හට්ටිය ලිප තියා ඒකට තෙල් දමා , ඒ තෙල් රත් වන විට එයට කපාගත් ළූණු , අමුමිරිස්, , සුදුළූනු , ඉඟුරු , කරපිංචා, දමන්න . එය තෙම්පරාදු වනවිට , ග්රයිඩර් කරගත් කුළුබඩු හා ලුණු , කහ , තුනපහ දමා බැදෙන්න හරින්න.
ඉන් පසුව සැම්න් ටින් එකේ තිබුන වතුර හා තක්කාලි දමා හොද්දක් ආකාරයට හදා ගන්න , එයට සැමන් කෑලි ටික එක් කොට මද ගින්නේ පිස ගන්න..
No comments:
Post a Comment