ඌරුමස් කලුවට
අවශ්ය ද්රව්ය,
ඌරුමස්
හාල් මිටක්
පොල් මිටක්
කරඳමුංගු , කරාඹුනැටි
සූදුරු , මාදුරු
අමු තුනපහ
මිරිස්
ගම්මිරිස්
ඉඟුරු , සුදුලූනු,
ලුණු , කහ
සියඹලා හා සෝයා සෝස්
කපාගත් , අමුමිරිස්, රම්පෙ , කරපිංචා, රතුලූනු,
සාදාගන්නා ආකාරය
හාල් හා පොල් කලු වනතුරු බැදගන්න. ( පෑන් එකක හෝ කබලේ ) එය නිවෙන්නට හරින්න.
නිවුන හාල් හා පොල් , ගම්මිරිස් , කරඳමුංගු , කරාඹුනැටි , සූදුරු , මාදුරු ග්රයිඩර් කරගන්න.
හට්ටිය ලිප තබා ඊට තෙල් ටිකක් දමා එය රත්වන විට කපාගත් අමුමිරිස්, රම්පෙ කරපිංචා, ලූනු හා තලාගත් ඉඟුරු සුදුලූනු, දමන්න.
එය තෙම්පරාදු වනවිට ඊට ග්රයිඩර් කරගත් දෑ සමඟින් අමු තුනපහ , මිරිස් , කහ හා ලුණු එක්කට තෙම්පරාදු වෙන්නට හරින්න.
ඉන්පසුව මස් එක්කර සියඹලා හා සෝයා සෝස් ස්වල්පයක් එක්කර මද ගින්නේ පිසගන්න. ටිකකින් මස් ටික කවලම් කර වතුර ස්වල්පයක් එක්කර යලි හොඳින් පිසගන්න.
No comments:
Post a Comment